Analytics

Solutiile Analytics ajută la descoperirea, interpretarea și comunicarea tiparelor semnificative din date și conduc procesele de aplicare a acestor tipare, pentru luarea unor decizii eficiente de business.

Descoperă, organizează și analizează volume mari de date, pentru a identifica perspective semnificative, noi oportunități și răspunsuri ascunse în datele companiei.

Cu alte cuvinte, soluțiile Analytics se constituie în conexiuni inteligente dintre date și luarea eficientă a deciziilor juste în cadrul organizațiilor.

IBM Analytics este în topul soluțiilor care răspund noilor cerințe ale companiilor

“We are seeing people using data differently now. This may be due to the shock of the pandemic or because they were able to focus more on the tools during the work from home phase, but we now see a lot more focus on better forecasting and planning ahead.”- Dave Albert

Pentru a se adapta transformărilor impuse de perioada de criză pandemică, conform lui Dave Albert – Global Business Partner Segment Lead, IBM Data and AI Apps, companiile și-au modificat modul în care utilizează soluțiile de Analytics, Business Intelligence (BI) și  Planning Analytics.

În această perioadă, așteptările clienților au evoluat rapid. Doar o privire de ansamblu asupra situației trecute și curente a businessului nu mai este suficientă. Managerii au nevoie de răspunsuri rapide la întrebări precum: How did we get here? What do we expect will happen next? What key decisions do we need to address? Analiștii trebuie să aibă astăzi o viziune cât mai exactă despre mâine și să poată  lua cele mai înțelepte decizii pentru evoluția organizației în cea mai potrivită direcție.

Dincolo de planificare, companiile utilizează acum soluții din zona de analiză predictivă, care să le permită o evaluare a impactului diferitelor scenarii asupra costului și profitului. Companiile își doresc ca deciziile pe care le iau să fie bazate pe o analiză de tip ”trust and confidence” a datelor existente, analiză care să ducă la îmbunătățirea calității produselor și serviciilor pe care le oferă în piață.

Noua generație de soluții BI este bazată pe capabilități de Artificial Intelligence (AI) și Machine Learning (ML), care oferă companiilor posibilitatea să extragă  informații de valoare, din seturile de date complexe, din organizatie.

În 5 Octombrie IBM a lansat IBM Cognos Analytics with Watson! Mai bun împreună cu Watson. Dincolo de BI.

Prin integrarea lui Cognos Analytics cu Watson, IBM ajută companiile să depășească nivelul oferit de BI și să adauge capabilități noi precum: open data conectivity, data virtualization, precum și o serie de tooluri din Watson AI pentru asamblarea de aplicații sofisticate.
Cognos Analytics with Watson conferă soluțiilor BI capabilități de AI, care oferă nu doar “poza de moment” completă, clară și de încredere asupra afacerii, ci permite anticiparea a ce se va întampla în viitor si mai ales, de ce se poate întâmpla așa în viitor.

IBM Named a 2021 Gartner Peer Insights Customers’ Choice for Analytics and Business Intelligence Platforms, 9 aug 2021
Gartner Alalytics