IBM Cognos Analytics with Watson

Noua generatie de Business Intelligence bazată pe AI.

Pentru a răspunde mai bine la perturbările și schimbările rapide ale afacerii lor, tendința actuală a companiilor este de a trece de la o metodă descriptivă de luare a deciziilor, la una predictivă și prescriptivă. Cu toate acestea, fără utilizarea adecvată a datelor, organizațiile încă întâmpină dificutăți în transformarea datelor pe care le dețin în date semnificative pe care să își bazeze deciziile.

În Octombrie 2021 IBM a lansat IBM Cognos Analytics with Watson! Mai bun împreună cu Watson. Dincolo de BI.

IBM Cognos Analytics with Watson

O soluție de Business Intelligence (BI) bazată pe Artificial Intellligence care analizează datele din companie și, pe lângă “poza de moment” oferită în rapoartele profesionale, identifică ce s-a întâmplat, de ce s-a întâmplat si ce urmează să se întâmple.

Prin integrarea lui Cognos Analytics cu Watson, IBM ajută companiile să depășească nivelul oferit de BI și să adauge capabilități noi precum open data connectivity și data virtualization, dar și o serie de tooluri din Watson AI pentru asamblarea de aplicații sofisticate.

Cognos Analytics with Watson conferă soluțiilor BI capabilități de AI care, pe lângă “poza de moment” completă, clară și de încredere asupra afacerii, permite anticiparea a ce se va întampla în viitor și – mai ales – de ce se poate întâmpla așa în viitor.

IBM Named a 2021 Gartner Peer Insights Customers’ Choice for Analytics and Business Intelligence Platforms, 9 aug 2021

Gartner quadrant
IBM Cognos Analytics with Watson - Funcționalități cheie:
  • Conectare simplă la date – Permite importul de date din fisiere CSV si foi de calcul Excel. Se conectează la surse de date din cloud sau on-premises, inclusiv la baze de date SQL, Google BigQuery, Amazon, Redshift etc.
  • Pregatire și conectare automată la date. Reduce timpul necesar pentru pregatirea și “curățarea datelor” utilizând capabilitățile AI-assisted. Curăță și pregătește datele din surse multiple, adaugă câmpuri calculate, adună date din diverse surse și creează noi tabele de date.
  • Creează cu ușurință rapoarte dinamice. Creează rapid rapoarte interactive bazate pe calcule. Funcție de drag-and-drop a datelor pentru a obține cu ușurință vizualizări personalizate. Funcție de drill-down pentru a afișa mai multe detalii. Partajare simplă utilizând email sau Slack.
  • Descoperă tipare ascunse în datele analizate. Utilizatorul poate adresa întrebări asistentului AI, iar răspunsul îi va fi afișat într-o vizualizare. Permite o modelare a seriilor de date temporale (luna, trimestru, an) pentru a previziona tendințele sezonale.
  • Suport pentru decizii eficiente. Oferă perspectivă semnificativă asupra datelor, prin care validezi ce știi și identifici ce nu știi, prognozezi pe baza seriilor de date statistice temporale precise și identifici tipare de luat în considerare pe care să se bazeze deciziile de business.
Conectare simplă la date
Prepare and unify data automatically
Reports
Studii de caz:
ECCO Ireland – o companie din industria pantofilor își crește performanțele în vînzări utilizând IBM Cognos Analytics
Ecco case study

Ei au decis să-și îmbunătățească partea de analiză a datelor de vînzare utilizând tehnologii IBM. Astfel, își ajută managerii de magazine să ia decizii inteligente, bazate pe date semnificative.

Produsul utilizat: Cognos Analytics

WestJet – o companie aeriană își bazează deciziile inteligente pe IBM Cognos Analytics pentru a-și îmbunătăți serviciile oferite clienților
Westjet

Pentru ca o linie aeriană să funcționeze eficient, angajații săi trebuie să țină cont de multe aspecte dinamice: avionul să decoleze la timp, iar călătorii să ajungă în siguranță la destinație și să-și regăsească bagajele intacte. WestJet a decis să utilizeze IBM Analytics; asftel, ei pot lua acele decizii “smart”  care să-i ajute să funcționeze fără probleme.

Produsul utilizat: Cognos Analytics