IBM Data and AI

Soluții de analiză inteligentă a datelor pentru decizii eficiente de business.

IBM Data and AI reprezintă o suită completă de soluții software de analiză inteligentă a datelor din companie, care permite luarea unor decizii eficiente și fundamentate
The journey to AI: Collect data to make it simple and accessible with IBM

Pentru a se adapta transformărilor impuse de perioada de criză pandemică, companiile și-au modificat modul în care utilizează soluțiile de Data and AI.

În această perioadă, așteptările clienților au evoluat rapid. Doar o privire de ansamblu asupra situației trecute și curente a businessului nu mai este suficientă.

Managerii au nevoie de răspunsuri rapide la întrebări precum:

How did we get here? What do we expect will happen next?
What key decisions do we need to address?

Companiile își doresc ca deciziile pe care le iau să fie bazate pe o analiză ”trust and confidence” a datelor existente, analiză care să ducă la îmbunătățirea calității produselor și serviciilor pe care le oferă în piață.

IBM Data and AI este în topul soluțiilor care răspund noilor cerințe ale companiilor, prin capabilități precum:
  • Acces la date date de calitate, consistente, care să respecte standardele de data governance și securitate
  • Agilitate – acces rapid la datele companiei, indiferent unde acestea s-ar afla stocate
  • Descoperă, organizează și analizează volume mari de date, pentru a identifica perspective semnificative, noi oportunități și răspunsuri ascunse în datele companiei.
  • Descoperă, interpretează și comunică tiparele semnificative din date
  • Conduce procesele de aplicare a tiparelor de date, pentru luarea unor decizii eficiente de business.
  • Preconizarea rezultatelor, pentru a preîntâmpina întreruperi/disfuncționalități viitoare.
Soluțiile IBM Data & AI:

Soluția de Business Intelligence (BI) sau analiză descriptivă (ce a fost):

IBM® Cognos® Analytics este o platforma integrata de business intelligence, care include module de rapoartare, modelare, analiza, dashboarduri, si event management.
Toate acestea ofera informatii complete despre unde se afla organizatia la un moment dat, astfel incat sa se poata lua rapid si eficient, cele mai potrivite decizii de business, pentru actiunile viitoare.

Dupa ce aplicatia IBM Cognos Analytics este instalata si configurata, aceasta este conectata la sursele de date si administratorii seteaza politicile de securitate adecvate organizatiei.

Din acest moment, se poate lucra efectiv la crearea tipurilor de continut specific, pentru fiecare rol din organizatie, in conformitate cu strategia si politicile generale ale acesteia.

In functie de pozitia pe care o ocupa in organizatie, un angajat va avea acces la zone distincte, de “informatii Cognos”, in interfata de utilizator, care ii vor putea oferi o imagine clara si in timp real a nivelului de performanta, la care se afla la un moment dat, atat el, cat si echipa din care face parte.

IBM SPSS Statistics

Soluția pentru analiza predictivă (ce va fi)

Analiza predictivă face predicții despre rezultatele care se vor obține în viitor, pe baza analizei datelor din trecut, combinând tooluri de statistical modeling, data mining și machine learning.
Companiile utilizează analiza predictivă pentru a identifica tipare semnificative din date, tipare care să le ofere o perspectivă asupra risurilor și oportunităților de business viitoare.

IBM oferă un set de tooluri software care permit dezvoltarea rapidă și ușoară de modele predictive scalabile.

Astfe, IBM® SPSS® Statistics este un software de statistică ce dispune de o interfață prietenoasă și de un set complet de funcționalități care permit companiilor să extragă informații de valoare din datele lor, informații pe baza cărora să poată lua decizii eficiente pentru businessul lor.

Familia de produse IBM SPSS Statistics adresează întregul proces de analiză, de la planificare, colectarea datelor și analiza lor, până la raportare și deployment. Dispune de o arhiectură modulară care se integrează perfect și permite selectarea de capabilități specifice diverselor domenii de activitate.

Urmărește video: Explore the power of statistical analysis in your organization
Urmărește video: IBM SPSS Statistics Overview

IBM Decision Optimization

IBM Data and AI
IBM Data and AI

IBM® Decision Optimization soluția pentru analiză prescriptivă (de ce va fi) – o familie de produse software pentru analiză prescriptivă care ajută companiile în luarea celor mai bune decizii și le permite să-și îmbunătățească rezultatele.

Produsele din familia IBM Decision Optimization permit decidentilor de business să ia decizii în direcția eficientizării operaționale și a reducerii costurilor, simplificând și optimizând procesele de planificare și de organzare a activităților operaționale.

IBM Cloud Pak® for Data

Platforma IBM Cloud Pak® for Data este o soluție integrată de Data & AI care oferă o productivitate crescută, conectând date distribuite în medii cloud hybrid. În plus:

  • Rulează în orice mediu: On the cloud sau On premises
  • Este Ready for AI
  • Modern și modular ca arhitectură, dar cu o complexitate redusă (o interacțiune prietenoasă cu utilizatorul)

Funcționalități cheie:

IBM Data and AI – Studii de caz