BUSINESS PROTECTION

Un studiu recent de cercetare corporativă, arată că achiziția de hardware pentru sistemele IT reprezintă numai 20% din costul real al serviciilor IT implicate într-o infrastructură de date, în timp ce restul de 80% reprezintă servicii, reparații, modernizări și administrare.

Specialiștii MB Distribution ajută partenerii săi să optimizeze TCO-ul infrastructurilor clienților finali, oferind soluții proactive pentru a preveni pierderea de date, timpul de de oprire al sistemelor și pierderea productivității prin soluții inteligente de copii de siguranță a datelor (backup) și surse neintreruptibile de tensiune (UPS).

Copia de rezervă (Backup) protejează datele

În cele din urmă, fiecare hard disk de pe un computer aflat într-o infrastructură de date se va defecta, iar datele stocate pe acesta ar putea fi pierdute. Pentru majoritatea firmelor cât și a oamenilor, datele valorează mult mai mult decât computerul fizic.

Studiile relevante în domeniu, au arătat că 80% din întreprinderile mici care suferă o pierdere totală de date informatice, își inchid activitatea în aproximativ doi ani. O defecțiune a hard disk-ului nu este singurul mod în care se poate întâmpla acest lucru. Datele pot fi pierdute și în caz de incendii, inundații, cutremure sau furt. Din fericire, există o modalitate eficientă de protecție împotriva tuturor acestor dezastre prin efectuarea de copii de rezerva (Backup) în mod regulat.

Copiile de rezerva (Backup) on-line sunt o metodă simplă și sigură de asigurare a disponibilității si securității datelor dintr-o infrastructură. Consultații MB Distribution pun la dispoziția partenerilor o soluție integrată de realizare a copiilor de siguranță a datelor cât și de recuperarea lor. Mai multe detalii aici.

Protecția sursei de alimentare protejează datele și infrastructura

Problemele de alimentare cu energie electrică sunt cea mai mare cauză de pierderi de date cât și de daune în infrastructură. S-au identificat cinci tipuri majore de evenimente dăunatoare a sursei de alimentare cu energie electrică: lipsa de alimentare, creșteri de scurtă durată a tensiunii de alimentare, vârfuri neregulate a tensiunii de alimentare, zgomot în linia de alimentare, scăderi de putere în linia de alimentare. Ca masură de protecție se recomandă utilizarea unei surse de alimentare neintreruptibilă (UPS).

Aceasta îndeplinește următoarele caracteristici:

  1. Furnizează tensiune de alimentare curată, în mod continu, elementelor din infrastructura
  2. Protejează datele, calculatorul, perifericele și conexiunile la Internet
  3. Permite salvarea fișierelor importante, la care se lucrează, în cazul apariției unei probleme de alimentare
  4. Furnizează software de auto-oprire controlată a sistemelor, ce permite salvarea datelor importante